شناخت اولین اقدام در مقابله با تهدید نرم‌افزاری


[ شناسه خبر: 1254 ] [ منتشرشده درتاریخ : ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۵۹ ] دسته:
مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان با بیان اینکه اولین اقدام برای مقابله با تهدید نرم‌افزاری دشمن شناخت عمیق است، گفت: هر اقدام و تحلیلی در حوزه تهدیدات و فرصت‌های انقلاب اسلامی بدون شناخت عمیق محکوم به شکست است.

محمد درخشان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «هشت‌دی» با بیان اینکه رهبر انقلاب تکمله مهمی در تشریح تهدیدات نرم‌افزاری دارند که همان، هدایت، دستکاری و تغییر افکار عمومی توسط رسانه‌ها است، اظهار کرد: واضح است که محور تهدید اصلی انقلاب اسلامی ناظر بر مدیریت افکار عمومی شکل گرفته است و با هدایت هژمونی سلطه توسط رسانه‌ها اداره می‌شود.

 وی با بیان اینکه تغییر اولویت‌های ذهنی و نگرش‌های فردی و اجتماعی از مصادیق مدیریت افکار عمومی است، افزود: نرم‌افزار انقلاب اسلامی یعنی هویت مستقل، ضد استعماری و سلطه‌ناپذیر، بستر اصلی است که تمام کنش‌های فرهنگی و اجتماعی در چارچوب آن واقع شده و ارزش‌گذاری می‌شود و میزان کارآمدی حاکمیت و تمام دستگاه‌های اجرایی در نسبت با آن تعریف می‌شوند.

 مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان با بیان اینکه حجم این تهدیدات و اقدامات برنامه‌ریزی شده می‌تواند باعث ایجاد موجی از تردید در بین اقشار مختلف شود، تصریح کرد: به طور مثال ارتجاع یا بازگشت به گذشته نوعی از همین هدایت افکار عمومی است که تلاش می‌کند گذشته ما را به خودمان رؤیافروشی کند و نیم‌قرن سلطه رقت‌بار پهلوی در سرزمین ایران را به یک تهدید نرم‌افزاری علیه انقلاب اسلامی تبدیل کند و رؤیای دروغین و خیالی گذشته را به عنوان یک آینده مطلوب معرفی کند.

شناخت اولین اقدام مقابله با تهدید نرم‌افزاری دشمن

 درخشان با اشاره به اینکه اولین اقدام برای مقابله با تهدید نرم‌افزاری دشمن شناخت عمیق است، گفت: هر اقدام و تحلیلی در حوزه تهدیدات و فرصت‌های انقلاب اسلامی بدون شناخت عمیق محکوم به شکست است و اگر مفهوم و نرم‌افزار انقلاب اسلامی درست شناخته و ارزش‌گذاری نشود نمی‌توانیم مرزی بین برساخته‌های مختلف و نسبت آنها با ارزش‌های انقلاب اسلامی و مردم‌سالاری دینی تعیین کنیم.

 وی با بیان اینکه اگر شناخت درستی از ماهیت دشمن، سیر اقدامات و نوع سیاست‌گذاری آن به وجود بیاید می‌توانیم به منشأ تهدید دشمن علیه انقلاب اسلامی پی ببریم و در مواجهه با آن اقدام مؤثر و دقیق را طرح‌ریزی کنیم، عنوان کرد: بعد از مرحله شناخت عمیق وارد مبحث تولید محتوا می‌شویم که دارای دو سطح می‌باشد، سطح نخست محتوای تولید شده ناظر بر مفاهیم عمیق و اصیل انقلاب اسلامی است که نخبگان اجتماعی و علمی، دانشجویان و حوزه‌های علمیه در طول ۵۰ سال اخیر نقش ویژه‌ای در تبیین و توسعه آن داشته‌اند و سطح دوم یا لایه‌های عمومی‌تر که ناظر بر فضای مطالبات و تعاملات اجتماعی است هم به عنوان حلقه وصل دولت ملت وظیفه هدایت و صیانت از افکار عمومی را به عهده دارد.

 مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان افزود: مقایسه میان حجم گزاره‌های تصویری و خبری تولید شده علیه جمهوری اسلامی و گزاره‌هایی که ماحصل فعالیت لایه‌های تولید محتوای متعهد به نرم‌افزار انقلاب اسلامی می‌باشند می‌تواند ما را متوجه بیانات اخیر مقام معظم رهبری پیرامون تهدیدات نرم افرازی دشمن کند.

ضرورت تولید محتوای مطلوب در تبیین دستاوردهای انقلاب

 وی با بیان اینکه پس از شناخت عمیق، مرحله پرداخت نخبگانی به تولید محتوا پیرامون انقلاب اسلامی است، ادامه داد: باید بتوانیم از این طریق محتوای رسانه‌ای مطلوب برای تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی تولید کنیم.

 درخشان با بیان اینکه فضای مجازی یک زیست‌بوم مدیریت شده برای بهره‌برداری افرادی است که آن را توسعه دادند، گفت: در حال حاضر سطح آسیب‌ها و فرصت‌های فضای مجازی یکسان نیست؛ بلکه این فضا یک شمشیر بهینه شده برای آسیب رساندن به مفاهیم اصیل انسانی است که امروزه پژوهشگران علوم اجتماعی غرب نیز با چالش‌های آن روبرو هستند.

وی ادامه داد: ارائه درست نرم‌افزار غنی انقلاب اسلامی در این بستر می‌تواند سیاست‌گذاری‌های مبتنی بر زیرساخت و فرهنگ لیبرال حاکم بر فضای مجازی را دچار چالش‌های جدی کند.

 مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان، افزود: لایه نخبگانی می‌توانند با استخراج این مفاهیم عمیق از سرچشمه مبانی اندیشه انقلاب اسلامی بستر برای حضور صحیح و مفید جامعه در فضای مجازی را فراهم کنند و نقش ویژه‌ای در خنثی‌سازی تهدیدات نرم‌افزاری دشمنان داشته باشند.

 وی با اشاره به اینکه در لایه عمومی‌تر تولید محتوای رسانه‌ای، کنشگری فعال در حوزه مطالبات و تعاملات اجتماعی مردم و تبدیل شدن رسانه‌های محلی و انسان رسانه‌ها به حلقه واسط بین مردم و حاکمیت در فضای مجازی از راهکارهای اصلی مقابله با تهدیدات نرم‌افزاری دشمن است، ادامه داد: اگر این دو اقدام به صورت توأمان و هم‌افزا انجام گیرد، این ابزار بهینه شده برای آسیب رساندن به نرم‌افزار انقلاب اسلامی تبدیل به فرصت و نقطه قوت برای ترویج مبانی انسانی و انقلابی خواهد شد.

 درخشان بیان کرد: رسانه‌های دنیا نیز در همین دو سطح کلی فعالیت دارند و در لایه مبانی و محتواسازی، ۹۰ درصد تولید خبری و مدیا توسط بنگاه‌های بزرگ خبری رسانه‌ای تولید می‌شود و رسانه‌های واسط ضمن پیروی از سیاست‌گذاری رسانه‌های لایه اصلی، حلقه وصل بین حاکمیت‌ها و جامعه هستند.

 انتهای خبر/